Sunday Session - Frits Bayens BigBand

speelt ‘The Music of Chick Corea’
zo 17 nov 11:00 - 12:30
17 nov
11:00 - 12:30
  • 17 nov
    11:00 - 12:30
    KLEINE ZAAL
  • Ticketkosten bedragen €1,- per ticket tot maximaal €6,- per bestelling.
    Voor films en lokaal talent geldt €1,- per bestelling. Klik hier voor meer informatie 

Frits Bayens Bigband speelt ‘The Music of Chick Corea’ O.l.v. Lieven Cambré met gastsolist pianist Matthijs Giesberts

De FBBB nodigt topsolisten uit tijdens haar Sunday Sessions. Unieke muzikale ontmoetingen in de kleine zaal van Theater De Bussel in Oosterhout. Op zondag 17 november ontmoeten u en de FBBB onze eigen zeer getalenteerde pianist: Matthijs Giesberts. Voor dit bijzondere concert staat de band onder leiding van de Vlaamse dirigent Lieven Cambré.

Over Matthijs Giesberts 
Matthijs Giesberts is professioneel musicus en als pianist een van de meest ervaren en gevraagde begeleiders van Nederland. Hij studeerde piano (jazz en improvisatie) en Docent Muziek aan Codarts Rotterdams Conservatorium. Als uitvoerend musicus en pianist is hij geïnspireerd door de diversiteit aan invloeden van pianisten als Bill Evans, Keith Jarrett en Chick Corea. Naast uitvoerend musicus is Matthijs hoofdvakdocent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam, én docent muziek en kunstvakken op het KSE Etten-Leur. Matthijs speelde en werkte samen met legendarische artiesten waaronder bluesgitarist B.B. King, Chick Corea, Bobby McFerrin, Trijntje Oosterhuis en vele anderen. 

Over Lieven Cambré
Bij de officiële inrichting van een jazzafdeling op het Lemmensinstituut in 1993 stapte de Vlaamse Lieven Cambré als één van de eerste leerlingen in deze opleiding. In 1996 studeerde hij af als Meester in Muziek voor Jazz en Lichte Muziek. Sindsdien is Lieven actief als leraar ensemble, saxofoon, muziektheorie en jazzharmonie. Sinds enkele jaren is hij vast verbonden aan de academies van Turnhout en Heist op den Berg. Lieven speelt regelmatig in verschillende ensembles van trio's tot big bands (o.a. El Tattoo Del Tigre). Met deze ensembles speelde hij met verschillende Belgische en buitenlandse solisten zoals Bert Joris, Sadie en Marc Godfroid. Lieven heeft altijd zijn composities en arrangementen uitgevoerd met de ensembles waarin hij speelde of met zelf samengestelde ensembles.

Over de FBBB
De FBBB, opgericht in 1975, heeft zich onder het inspirerende leiderschap van Frits Bayens ontwikkeld tot een bigband van professioneel niveau. De band is samengesteld uit zeer ervaren muzikanten met een grote passie voor jazz. Na 45 jaar heeft Frits in 2020 het dirigeerstokje overgedragen aan Jasper Staps, die tussen 2020 en 2024 met veel plezier en vakmanschap de scepter zwaaide. Daarna heeft de band ervoor gekozen om op projectbasis met gastdirigenten te werken. De band is er trots op dat de zeer ervaren Lieven Cambré hiervan de aftrap verzorgt.