Urban Mosaic feat. Jasper Albinus

Liever in de KluiZ dan ThuiZ
wo 18 dec 20:30
18 dec
20:30
  • 18 dec
    20:30
    KLEINE ZAAL
  • Ticketkosten bedragen €1,- per ticket tot maximaal €6,- per bestelling.
    Voor films en lokaal talent geldt €1,- per bestelling. Klik hier voor meer informatie 

Een lekkernij voor de jazzliefhebber, onze eigen Liever in de KluiZ dan ThuiZ concerten. Geniet van gevarieerde jazzavonden met topmuzikanten van Nederlandse bodem. Van Hans van Oosterhout tot Teus Nobel, en van Scott Hamilton tot het New Hammond Sound Project: er is al van alles voorbij gekomen en de publieksreacties zijn altijd laaiend! 

In Urban Mosaic komen jazz, poëzie en visual art samen in het thema (en doel) multiperspectiviteit. Via onderwerpen als hittestress, feest en uitsluiting, en via stadsbewoners als student, vluchteling en dakloze, vangen we de tijdgeest en weerspiegelen we de stad in haar aantrekkelijkheid en schaduwzijden. Elke uitvoering is uniek, omdat steeds gastdichters aanwezig zijn om hun poëzie live, samen met het ensemble, te laten klinken.

Twaalf verschillende componist-dichter-duo’s werkten nauw samen aan twaalf stukken. Alle gedichten staan in het programmaboekje, om mee te lezen en naderhand nog eens te bekijken. Je krijgt dus als het ware een dichtbundel mee naar huis.

Jasper Albinus schreef voor dit programma 'toen ik uit alles bestond, weet je nog' op het onderwerp 'De stad viert feest'. Hij is onze gastdichter dit concert. Poëzie, spoken word en theater vormen de basis van zijn werk. Hij maakt vraagstukken rondom identiteit, geschiedenis en politiek voelbaar, waarbij thema’s als onze koloniale erfenis, het prijskaartje van de dood en queerness de revue passeren. Jasper onderzoekt eerst welke vorm het verhaal vereist en beschouwt interdisciplinair denken als een belangrijk vertrekpunt. Soms staat hij op een literair festival, dan weer in het theater of hij levert een poëtische bijdrage aan een debat. Daarnaast gaat hij graag muzikale samenwerkingen aan.

Christian Gooijaarts is een dichter uit Oosterhout die er o.a. bekend is met www.vrolijkeversjes.nl en de bundel 'Dichter bij Oosterhout'. Hij komt ook voordragen uit werk.

Liever in de KluiZ dan ThuiZ wordt ondersteund door de Vrienden van de KluiZ. Wil jij jezelf hiervoor aanmelden of wil je er meer informatie over? Stuur dan een e-mail naar lieverindekluiz@theaterdebussel.nl.

Henk Kraaijeveld (zang, componist)
Dion Nijland (bas, componist)
Mees Siderius (drums, componist))
Lida Brouskari (piano, componist)
Ad Colen (tenor- /baritonsax, componist)
Jessie Brevé (sax, componist)
Kees Adolfsen (trombone, dichter)
Gerben Klein Willink (trompet, componist)

Animatie: Mirjam Debets
Eindregie: Annechien Koerselman

De dichters: Martje Wijers, Hanneke van Eijken, Yentl van Stokkum, Mia You, Jasper Albinus, Nisrine Mbarki, Lucas Kloosterboer, Kader Abdolah, Martin Rombouts en Anne Broeksma.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds, KF Hein Fonds, Elise Mathilde Fonds, Fentener van Vlissingen Fonds, Norma Fonds en Lira Fonds.